هدف از ایجاد پایگاه میراث جهانی قنات ایرانی
1. پژوهش، حفاظت و معرفی قنوات ثبت جهانی در یازده نقطه از کشور
2. آموزش، ارتقاء و تربیت منابع انسانی لازم
3. تقویت و ارتقاء مشارکت ذینفعان و ذیمدخلان در جهت پژوهش، حفاظت و معرفی قناتهای تاریخی در کشور
چشم انداز ایجاد پایگاه میراث جهانی قنات ایرانی
1. پایگاه میراث جهانی قنات ایرانی یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین آثار زنجیرهای کشور در زمینه برنامه ریزی، اجرا و پایش است.
2. پایگاه میراث جهانی قنات ایرانی درسطح ملی و بینالمللی یک مقصد پویا و خلاق است.
3. پایگاه میراث جهانی قنات ایرانی دارای مزیت رقابتی جهانی است. وجود قنات تاریخی به عنوان مادر معماری ایران، همجواری با آثار تاریخی وابسته، محورهای گردشگری و آثار ارزشمند تاریخی و ارتباط تنگاتنگ با محیطزیست و عناصر پایدار سرزمینی، اگری توریسم و فارم توریسم فرصت منحصربفردی است تا به قطب گردشگری روزآمد تبدیل شده وگردشگران را با تاریخ ایران آشنا نماید.
4. دارای ورودی بالای گردشگران در کشور است و با ظرفیت افزایی در حوزههای مختلف موردنیاز به ارتقاء سطح خدمات میاندیشد. این زنجیره برپایه گردشگری الکترونیک عمل میکند و دارای فنآوری نوین در کشور است.
5. پایگاه میراث جهانی قنات ایرانی محلی برای مراودات و تبادلات رویدادهای علمی، پژوهشی، هنری و فرهنگی در ایران است و دامنه بینالمللی پیدا کرده است.
6. پایگاه میراث جهانی قنات ایرانی محلی برای مراودات علمی پژوهشگران داخلی و خارجی است و به تربیت منابع انسانی و فکری علاقمند می پردازد.
7.پایگاه میراث جهانی قنات ایرانی محلی برای تقویت و ارتقاء مشارکت ذینفعان و ذیمدخلان در جهت پژوهش، حفاظت و معرفی قناتهای تاریخی در کشور است.