به گزارش روابط عمومی پایگاه میراث جهانی بیابان لوت، مهران مقصودی مدیر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت پس از بازدید چند روزه از منطقه بم و فهرج، امروز 8 آبان 1400 با اعلام این خبر گفت: بخش جنوبی بیابان لوت با جاذبه های متنوع طبیعی و فرهنگی از جمله کلوت ها، انوع مختلف تپه های ماسه ای، بلندترین نبکاهای جهان، جنگل کهور، چندین میراث جهانی، آثار متعدد در فهرست میراث ملی، صنایع دستی، تنوع فرهنگی و غیره پتانسیل قابل توجهی جهت تبدیل شدن به یک مقصد گردشگری جهانی دارد.
مقصودی افزود، وجود سه میراث جهانی بیابان لوت، قنات های ایرانی (قاسم آباد و اکبرآباد) و ارگ بم در مجاورت هم، فرصت قابل توجهی برای توسعه جوامع محلی منطقه از طریق برند میراث جهانی و توسعه گردشگری است.
مدیر پایگاه جهانی لوت گفت: در جلساتی که با مسئولان، مدیران پایگاه های میراث جهانی طبیعی و فرهنگی و فعالان عرصه گردشگری در شهرستان های بم، فهرج و نرماشیر برگزار شد، بر هم افزایی فعالیت این پایگاه ها به عنوان راهکاری مناسب در راستای توسعه و به ویژه ارتقای مدیریت و حفاظت از میراث جهانی تاکید گردید.
مقصودی گفت: یک مسیر گردشگری از بم و دارستان و یک مسیر دیگر از فهرج و شاهرخ آباد به بیابان لوت توسط پایگاه میراث جهانی بیابان لوت تعریف شده که می تواند زمینه بهره برداری پایدار از پتانسیل های گردشگری منطقه را فراهم نماید. وی ادامه داد: این دو مسیر پیوسته بوده و به یک مقصد (مجموعه کلوت ها و تپه های ماسه ای) می رسند و گردشگران می توانند برای رفت و برگشت از این مسیرها تردد نمایند.
مدیر پایگاه جهانی لوت عنوان کرد: پس از ثبت جهانی بیابان لوت در سال 1395 تاکنون توسعه زیرساخت ها به ویژه خانه های بومگردی در شهرستان های فهرج، بم و نرماشیر رشد قابل توجهی داشته است، اما با حالت مطلوب فاصله زیادی دارد.
مقصودی خاطر نشان کرد: توسعه پایدار منطقه نیازمند توجه و حمایت کلیه دستگاه های اجرایی، مسئولان و مدیران استانی و محلی، فعالین عرصه گردشگری، سازمان های مردم نهاد و همکاری جامعه محلی است. وی افزود: در توسعه مناطق اطراف بیابان لوت محدوده های سیاسی شهرستان و یا بخش ملاک عمل نیست و توسعه و مدیریت یکپارچه برای تمام عرصه و حریم جهانی بیابان لوت مدنظر است.