دوشنبه 26 آذر 1403

  • امتیاز: 0
  • بازدید: 275
  • نظرات: 0

استان اصفهان- بافت تاریخی زواره

معرفی:
زواره از آبادیهای کهن ایران است و نام آن از نام برادر رستم گرفته شده ‌است.در آن بناهای تاریخی زیادی همچون منار تاریخی واقع در مسجد امام حسن مجتبی (ع)، قلعه مغول و مسجد جامع چهار ایوانی (قدیمی‌ترین مسجد چهار ایوانی کشور) وجود دارد.

ویژگیهای برجسته:
اغلب ساکنین این شهر سید طباطبایی هستند. زواره ساختاری گلی دارد و دارای معماری ایرانی اصیل بوده که امروزه در حال خراب شدن است.وجود نخستین مسجد چهار ایوانی ایران در زواره که بنا به کتیبه‌هایش در دوره سلجوقیان ساخته شده، نشان می‌دهد در قرون بعد از ظهور اسلام، منطقه‌ای پراهمیت بوده است. سید حسن مدرس، روحانی مبارز از این شهر برخاسته است. یکی از زیباترین پدیده‌های طبیعی در بخش زواره، چشم‌انداز کویر است و یکی دیگر از دیدنی‌های آن، شترداری به روش سنتی است که حال و هوای روزگاران گذشته و از یاد رفته را در ذهن مجسم می‌کند. به اضافه این‌که در کویر زواره معادن نمک، طلا، سرب و نفت نیز وجود دارد.
زواره از قرن چهارم قمری با عنوان مدینه السادات نامیده شده و مورخان متعدد در تالیفات خود به نام زواره و شخصیت‌های نامی برخاسته از آن یاد کرده‌اند.
همچنین قلعه سنگ‌بست زواره، بعد از قلعه الموت از بزرگ‌ترین و مستحکم‌ترین قلعه‌های ایران به شمار می‌رود که در قرن پنجم توسط ابوعلی دهدار (از مقربان حسن صباح) ساخته شده و از نوع چهار صفه‌ای دوطبقه است( که متاسفانه امروزه با بی توجهی مسئولین شهری رو به ویرانی کامل است).

نظرات شما